Regelmæssigt tandeftersyn efter Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer
Her på klinikken i Harrislee ved Flensborg anbefaler vi vores patienter at komme til et regelmæssigt tandeftersyn. Det er vores hensigt, at opdage karies og parodontale skader i begyndelsen, og indlede en individuelt tilpasset behandling, inden tandskaden udvikler sig. Vi følger den sundhedsstyrelsens retningslinjer for inddeling i kategorier.
Hos tandlæge Katja Jürgens kan du komme til regelmæssigt tandeftersyn. På den måde opdager vi eventuelle tandsygdomme i tide og kan give dig behandling inden skaden bliver dyr og besværlig.
Hvor ofte bør jeg gå til tandeftersyn hos min tandlæge – Inddeling efter grøn gul rød regler
Efter tandeftersyn bliver du tildelt grøn, gule eller rød kategori, i henhold til Sundhedsstyrelsens nye kliniske retningslinjer for tandpleje. Alt efter hvilken kategori, du tilhører efter dit tandeftersyn, beslutter vi sammen med dig, hvor store intervallerne mellem dine tandlægebesøg hos os i Harrislee/Flensborg bør være, jvf. Tandlægeforeningen: Fakta om de nye regler
Hvornår er jeg i grøn kategori for tandsygdomme?
Du tilhører den grønne kategori såfremt du ikke har en aktiv karies eller betændelsestilstand/parodontitis i din mundhule. Du er berettiget til at få tilskud til undersøgelse og tandrensning hver 12. måned. Du er velkommen til at få renset dine tænder oftere, dog uden tilskud.
Hvornår er jeg i gul kategori for tandsygdomme?
Du bliver tildelt den gule kategori, hvis du har aktive sygdomme i din mundhule. I det tilfælde vurderer vi her på klinikken i Flensborg, hvordan du kan forbedre din tandstatus. Vi vejleder dig og indkalder efter behov. Målet er, at du kommer tilbage i den grønne kategori.
Hvornår er jeg i rød kategori for tandsygdomme?
Du bliver tildelt den røde kategori, når vi her på klinikken må konstatere at du ikke kan genoprette din mundsundhed ved selv at gøre en indsats. I det tilfælde kan du få tilskud til flere forebyggende behandlinger.
Hvordan får man huller i tænderne?
Et klassisk kariesangreb (et hul i tanden), dannes ved at bakteriernes stofskifteprodukter (syrer), opløser den hårde tandsubstans. Bakterierne kommunikerer med hinanden, og danner et netværk, som klistrer på tandens overflade. Dette netværk kaldes for plaque og ernærer sig af madrester, gerne sukker. Meget sukker betyder hurtig vækst og meget syre. Når du kommer til tandeftersyn hos os, ser vi det som vores fornemmeste opgave at vise dig, hvordan du mest effektivt holder bakterierne nede.
Hvordan behandler man karies i tænderne
Når du har fået huller i tænderne, er det nødvendigt at behandle kariesangrebet. Som regel vælger vi at bedøve tanden og fjerne kariesvævet. Defekten i tanden fyldes som regel op med plast. I tilfælde af at kariesangrebet er lille, og er placeret mellem tænderne, kan det stoppes ved hjælp af Icon-Kariesinfiltration uden at bore. Behandlingen indebærer, at den defekte tandoverflade bliver renset og infiltreret med en lak som stopper kariesudviklingen.
Spar penge med tandeftersyn hos din danske tandlæge i Tyskland
Regninger fra tyske tandlæger accepteres af Sygesikringen DANMARK. I vores topmoderne tandklinik tilbyder vi smertefri tandbehandling, med priser på tandeftersyn og kariesbehandling, som oftest ligger under tilsvarende ydelser i Danmark.